Tudnivalók

Különlegességek

Újratölthető hallókészülékek

24 órán keresztül élvezhető a hallás egyetlen, egyszerű, 3 órás feltöltéssel a beépített lítium-ion akkumulátor segítségével korlátlan streameléssel is.

Könnyű kezelhetőség, nem kell többé bajlódni és a környezetet szennyezni az eldobható elemekkel. Az akkumulátor szupergyorsan feltölthető, 6 éven keresztüli használatra alkalmas és 15%-kal megbízhatóbb, mint az elemes megoldások.


Közvetlen kapcsolat mindenkinek mobiltelefonhoz, televízióhoz

Közvetlen összekapcsolódási lehetőség bármely bluetooth-os mobiltelefonnal, nem számít, hogy Androidos, iOS-es vagy más mobiltelefonja van.

A hallókészülékek vezeték nélküli headset-ként működnek a telefon kézben tartása nélkül. A telefon csengése és a beszélgetés közvetlenül a hallókészülékben hallható, így bármilyen háttérzaj esetén tisztább, érthetőbb a beszélgetés. Saját hangunkat is a hallókészülék mikrofonja veszi és küldi tovább a telefonba. A hívás a telefon érintése nélkül egyetlen gombnyomással fogadható, elutasítható.

Kitűnő TV hangminőség érhető el, mert a hallókészülékek vezeték nélküli TV fejhallgatóként működnek.

Az okostelefonnal rugalmasan és diszkréten szabályozható a hallókészülék hangereje, és a program váltás is lehetséges applikáció segítségével.


A multifunkciós hallókészülék, amely „szerelem első hallásra” élményt nyújt

Tapasztalja meg a tiszta, gazdag hangzást

Kitűnő hangminőség már az első illesztéstől kezdve
Jobb beszédértés zajos környezetben
Kevesebb erőfeszítéssel jobb hallási élmény zajban
Kiválónak minősített streamelt hangminőség

Kapcsolódjon egyszerűen okos telefonjához, TV-jéhez

Egyszerűen csatlakoztatható Android és iOS okos telefonokhoz és különböző elektronikai eszközökhöz, lehetővé teszi a szabadkezes telefonálást.

Kiváló TV-hangminőség, vagy bármely elektronikai eszközről közvetlen hangátvitel, zenehallgatás.  A hallókészüléket tehát vezeték nélküli fejhallgatóként használhatja.

Élvezze az újratölthetőség előnyeit A nagy teljesítményű, újratölthető technológiával ellátott Marvel használata könnyű, töltése gyors, így egész napos hallásélményt és hangtovábbítást biztosít.


Oticon Opn™ - a hallókészülékek új generációja

Az Oticon Opn megjelenésével a hagyományos hallókészülék technológia már a múlté. Az Oticon Opn úttörő technológiája 50-szer gyorsabban dolgozza fel a hangokat, teljesebb képet nyújt az agynak a környező hangokról, megadja Önnek – és nem a hallókészülékének – a lehetőséget, hogy eldöntse, melyik hangra szeretne koncentrálni. Az eredmény pedig: zökkenőmentes beszélgetések, kevesebb erőfeszítéssel.

Jobb hallás és memória kevesebb erőfeszítéssel

Az Oticon Opn 30%-kal javítja a beszédértést még a leginkább kihívást jelentő helyzetekben is, a hagyományos hallókészülékekhez képest.

Oticon Opn használatával kevesebb erőfeszítést igényel a hallás, könnyebbé válik a beszélgetések követése zajos környezetben. Az Opn hozzájárulhat a memória és az emlékezőképesség javulásához is, tehát azt fogja tapasztalni, hogy egyre több mindenre emlékszik a beszélgetésekből.


Made for iPhone hallókészülékek

Az iPhone-ra tervezett hallókészülékekre közvetlenül továbbíthatja telefonhívásait, zenéit vagy bármilyen audio tartalmat sztereóban iPhone, iPad vagy iPod touch eszközéről, Épp úgy, mintha csak egy vezeték nélküli sztereó fejhallgatót használna. Élvezheti a filmeket, zenét, video telefonhívásokat, vagy figyelheti a navigációs információkat vezetés közben. Egy hagyományos telefonhíváshoz képest a másik fél megértése 70%-kal javul, ha nem csupán halljuk, de FaceTime segítségével látjuk is a partnerünket. Ez könnyebbé teszi a párbeszéd folytatását különösen súlyos nagyothallás esetén.

Kiegészítő eszköz segítségével Android rendszerű okos- vagy bármely bluetooth képes telefonról is továbbíthat sztereo hangot a hallókészülékbe, valamint kiváló minőségben tévézhet családi környezetben úgy, hogy mindenki a saját maga számára komfortos hangerőn hallja az adást.

Alkalmazás segítségével bármikor finomhangolhatja hallókészülékeit, szabályozhatja a hangerőt, a hangszínt, a zajcsökkentést, létrehozhatja „kedvenc” programbeállításait.


Szuperdiszkrét hallókészülék a titánium erősségével

A Phonak Virto™-B Titanium a valaha volt legkisebb Phonak egyéni hallókészülék. A titán arról ismert, hogy erős és tartós. Sok prémium termékhez használják. 15-ször erősebb az akrilnál, így lehetővé válik, hogy 0,2 mm vékonyságú héjat készítsenek belőle, ami 50%-kal vékonyabb, mint az eddig ismert egyéni hallókészülékeinké. A jelentősen vékonyabb héjnak és a 60%-kal kisebb elektronikai alkatrészeknek köszönhetően lényegesen kisebb hallókészülék gyártható, mely egyesíti a teljesítményt, a funkcionalitást és az esztétikát.


Hallásgondozás bárhonnan, frissített beállítások pár érintésnyire

Felhőszolgáltatáson keresztül kapcsolatot tarthat hallásgondozójával. Így bárhová elutazhat, vagy akár tele is lehet a naptára, személyes találkozás nélkül is kaphat segítséget. Finomhangolást igényelhet bárhonnan, a frissített beállításokat fogadhatja bárhol a megfelelő applikáció segítségével.

Az első személyes illesztést követően az utóillesztéseket videóhívás formájában is le lehet bonyolítani, mint egy virtuális otthoni vizitet. Ez lehetővé teszi a szakember számára, hogy valós időben állítsa be a hallókészüléket a lehető legtermészetesebb egyedi hangélményért, és megfelelően kísérni tudja a pácienst a próbaidőszakban.


Megoldás az egyoldali siketségre

Az egyik fülükre nem halló ügyfelek kénytelenek stratégiákhoz folyamodni, ha részesei kívánnak lenni a beszélgetésnek, és komoly hátrányt jelent számukra, ha a hallásveszteséggel érintett fülük felől közelítenek hozzájuk. Olyan megoldásra van szükségük, amely lehetővé teszi számukra a beszélgetésbe való bekapcsolódást csendes és zajos környezetben egyaránt anélkül, hogy foglalkozniuk kellene az elhelyezkedésükkel, amelynek segítségével akkor is tudnak reagálni a beszélő mondataira, ha a beszélő a nem halló fülük irányából szólítja meg őket, amely nem igényel sebészi beavatkozást és diszkrét.

A  CROS rendszerek okos megoldást jelentenek a féloldali siketségre vagy a gyógyíthatatlan féloldali hallásveszteségre. Vezeték nélküli megoldással továbbítják a hangot a hallásveszteséggel érintett fülről a jobban halló fülön lévő hallókészülékbe. Ennek eredményeként a féloldali siketséggel élő személy az érintett füle felől is hallhatja a beszélgetést, és különösen zajos környezetben jelentősen javul a beszédértés.


A természet ihlette

A hallhatóság és a természetesen hangzó saját hang alapvetően fontos az első illesztés elfogadásához. Mégis, sok hallókészülék-viselő gondolja úgy, hogy a hangja nem hangzik természetesen, ami a készülék visszautasításához vezethet.

A Signia Nx, a világ legfejlettebb hallókészülék-platformja kínálja az első valódi megoldást a „saját hang problémára”, kompromisszum nélküli hallhatósággal és zajban történő beszédértéssel.


Oticon BrainHearing™

Az Oticon Opn a legújabb BrainHearing technológia alkalmazásával segít:

  • a kívánt hangokra összpontosítani,
  • a kevesebb erőfeszítéssel járó beszédértésben,
  • egy teljesebb és természetesebb hangzás elérésben,
  • hogy figyelmét egyik hangról a másikra irányítsa.
  • nagyon gyors feldolgozási teljesítménnyel és környezeti elemzéssel az Oticon Opn képes arra, hogy 360 fokos térben pontosan megkülönböztesse a beszédet a háttérzajtól. Lehetővé teszi a különféle hangforrások eredetének beazonosítását. A kiegyensúlyozott és kellemes hangzás biztosítása érdekében folyamatosan szabályozza a környező hangok egymáshoz viszonyított hangerejét. Mindez képessé teszi az agyat arra, hogy kevesebb erőfeszítéssel értelmezze a hangokat.

Testreszabottság új szintje a biometrikus kalibráció

A fül ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomat. Még a bal fülünk is különbözik a jobbtól. Fülünk anatómiájának különbözőségei befolyásolják, hogy a hangot hogyan fogjuk fel, majd azután hogyan továbbítódik a dobhártyához, és hogyan alakul át az agy számára érthető információvá.

A Phonak szabadalmaztatott 3D-s modellező szoftvere 1600 biometrikus adatpontot azonosít minden egyes füllenyomatról, és minden Virto B hallókészülékre kiszámítja az egyedi kalibrációt. Ezek a hallókészülékbe elmentett kalibrációs beállítási adatok biztosítják, hogy a hallókészülék viselő ügyfelek kimagasló hallási élményt élvezhetnek, melyet az egyedileg, saját fülükre készült, kívül-belül is valóban testreszabott hallókészülék ad.


 

A típus kiválasztását meghatározza a halláscsökkenés mértéke, a fül formája, a hallójárat tágassága, a kézügyesség, az életkor, az igények és az anyagi lehetőségek. Gondos hallásvizsgálat és igényfelmérés után közös döntés eredménye a kiválasztott hallókészülék, melyhez két hét próbahordást biztosítunk, ezért nem fordulhat elő az AUDISSIMÁBAN elhamarkodott döntés, rossz választás.

Hallókészülékek alaki típusai

 

Vezeték nélküli kiegészítő eszközök

Vezeték nélküli kiegészítők széles skáláját kínáljuk a hallókészülék teljesítményének fokozására. Ha szükséges ezek az eszközök segítenek abban, hogy a hallókészüléket viselők jobban értsék a beszédet tévézés, telefonálás közben, jobban élvezzék a zenét a zajos környezetben vagy a beszélőktől távol, illetve több beszélő esetén is teljes értékű beszélgetésben vehessenek részt.

Ezek majdnem minden hallókészülékhez alkalmazhatók, így segítenek abban, hogy az ügyfelek a hallás helyett a munkájukra és az életre koncentrálhassanak.

Megismertetjük a hallókészülékek okostelefon applikációival is! 

Költségek és finanszírozás

Mennyibe kerül egy hallókészülék?

Minden, érvényes TAJ-kártyával rendelkező, magyar állampolgár TB-támogatásra jogosult. Ez a hallókészülékek esetében jogszabályi előírásoknak megfelelően 50-70% kedvezmény készüléktől függően, így a készülékek fizetendő díja fülenként hozzávetőlegesen 50.000 és 200.000 Ft közé tehető a választott minőség függvényében. Pontosabb információért kérjük, fáradjon be az Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelőbe.
Mennyibe kerül a vizsgálat és a tanácsadás?

Minden hozzánk betérőnél ingyenes hallásszűrés végzünk. Teljes körű műszeres hallásvizsgálat ára 15.000 Ft, mely a hallókészüléket vásárlók számára ingyenes. Azok számára, akik nálunk vásárolnak hallókészüléket, a kontroll hallásvizsgálat és a hallókészülék számítógépes állítása korlátlan alkalommal ingyenes.
Mennyi a vizitdíj Dr. Szepes Andrea magánrendelésén?

Teljes fül-orr-gégészeti és audiológiai szakvizsgálat ára 14.000 Ft.

Hallás, fül

A hallás az egyik legfontosabb érzékünk. Hallás nélkül nem alakul ki a beszédkészség és a fogalmi gondolkodás.  Minden 10. ember küzd valamilyen fokú halláscsökkenéssel.

A hang rugalmas közegben terjedő mechanikai hullám, a molekulák rezgése. A rezgéseket a fülünk fogja fel a belső fül szőrsejtjei segítségével. Ezek az agy számára feldolgozható idegi történések alakulnak át, így a hangot meghalljuk, felfogjuk és értelmezzük.

A középfül a dobhártya mögött lévő dobüregből, a benne lévő hallócsontokból (kalapács, üllő, kengyel), a dobüreget az orrgarattal összekötő fülkürtből és a fül mögött lévő csecsnyúlványnak nevezett szivacsos sejtekből álló csontból áll.

A fülkürt minden nyeléskor észrevétlenül kiegyenlíti a nyomást a külső légnyomás és a középfül között.

Gyakori orrfolyás, orrdugulás, nagy légnyomás különbség (repülőút, búvárkodás) alkalmával a fülkürt elzáródik, nem képes a kiegyenlítésre, így kialakulhat a savós középfülgyulladás, mely halláscsökkenést, fülfájást okoz.

 

Készülékvásárlási tanácsok

Egy hallókészülék megvásárlása fontos döntés, mellyel jelentősen növelhetjük életminőségünket és biztonságérzetünket. Fontos, hogy szánjon elegendő időt az Önnek megfelelő készülék megtalálására. A hallókészüléket viselők közel fele úgy gondolja, sokkal korábban kellett volna elkezdenie hallókészüléket használni, 68%-uk pedig ma már nem tudna meglenni hallássegítője nélkül.

Mindannyiunk hallása egyedi, éppen ezért előfordulhat, hogy a hirdetésekben megjelenő, akciós áron kínált készülék az Ön számára nem lesz megfelelő. Egy hallókészülék csak akkor képes optimális segítséget nyújtani, ha az kifejezetten az Ön hallásproblémáját, anatómiai sajátosságait és személyes igényeit figyelembe véve lett kiválasztva és beállítva.

A hallásvizsgálat után részletesen elmagyarázzuk Önnek a hallásvizsgálatok során kapott eredményeket és bemutatjuk hallásproblémájának megfelelő valamennyi készülék típust. Továbbá felvázoljuk, hogy milyen kiegészítő termékekkel növelhető meg a hallókészülékek teljesítménye, milyen lehetőségek kínálkoznak a későbbi fenntartási költségeinek csökkentésére (pl. kiterjesztett garancia).

Szánjon elegendő időt arra, hogy közösen megtaláljuk a tökéletes beállítást, mert a nem megfelelően illeszkedő, sípoló, zúgó készülékek sok kényelmetlenséget okozhat.

Egyeztetjük, hogy pontosan mennyi ideig használhatja próbaviselésre a kiadott készüléket. Több típust is kipróbálhat, legyen a döntés megfontolt, hiszen 6 évre választunk magunknak hallássegítőt, és nem mindegy, hogy ez alatt az időszak alatt mennyire boldogan és elégedetten viseljük azt. Mindenre van megoldás. Ehhez persze elhatározásra is szükség van, mi itt vagyunk, segítünk.

Közölje hozzátartozóival és ismerőseivel, hogy hallókészüléket hord és már nincs szüksége a hangos beszédre!

parallax background

Hallásvizsgálatról


1MENNYIBE KERÜL EGY HALLÁSVIZSGÁLAT?
A hallásszűrés ingyenes. A teljes körű hallás- vagy fül-orr-gégészeti szakvizsgálat magánrendelés keretében 14.000 Ft. Azok számára, akik nálunk vásárolnak hallókészüléket, a kontroll hallásvizsgálat és a hallókészülék számítógépes állítása korlátlan alkalommal ingyenes a készülék vásárlásának időpontjától számított 6 év kihordási időn belül.
2MIT KELL TENNEM, HOGY MEGTUDJAM, MILYEN A HALLÁSOM?
Korral járó halláscsökkenés gyanúja esetén:
1. Hívjon minket, hogy egyeztessünk egy időpontot.
2. Hozza magával a személyi igazolványát és TAJ kártyáját.
3. Jöjjön el ingyenes hallásszűrésre.

Bármely életkorban történő szakvizsgálat magánrendelés keretében:
1. Kizárólag online időpontfoglalással >
3MENNYI IDEIG TART EGY HALLÁSVIZSGÁLAT?
Az ingyenes hallásvizsgálat időtartama kb.10 perc.
4HOGYAN TÖRTÉNIK A HALLÁSVIZSGÁLAT?
A hallásvizsgálat módszere minden életkorban más és más. Korszerű műszerekkel rendelkezünk, hogy az újszülött kortól a nagyon idős korig minden korosztály számára el tudjuk végezni a legpontosabb eredményt hozó vizsgálatot. Csendesített fülkében audiométer segítségével fülhallgatón keresztül mérjük a hallást, kisebb gyermekek esetében játékos formában. Újszülöttek és kooperációra vagy pontos válaszadásra nem képes "kicsik és nagyok" esetén objektív mérőműszert alkalmazunk.
5KI VÉGZI A HALLÁSVIZSGÁLATOT?
Fülészeti vizsgálat után az audiológus szakasszisztens elvégzi a műszeres vizsgálatokat, amelyet az audiológus szakorvos véleményez. A hallásvizsgálat minden esetben személyre szabott és fájdalommentes.

Hallókészülékek karbantartásáról

Egy hallókészülék valójában miniatűr számítógép, ennek megfelelő bánásmódot igényel.

A vásárláskor részletesen tájékoztatjuk Önt arról, hogyan gondozza, óvja hallókészülékeit annak érdekében, hogy tartósan és megbízhatóan szolgálják az Ön kényelmét.

Nagy gondot kell fordítani a fül és a hallókészülék tisztítására, mivel sok esetben fülzsír vagy egyéb szennyeződés okozza a problémákat.

Minden hallókészülék megérdemli azt, hogy használjuk az alábbi termékeket: