Tudnivalók – clone

Különlegességek

Signia TeleCare: funkciók dióhéjban

A Signia TeleCare a világ első olyan távgondozási eszköze, amely azonnal összekapcsolja a hallókészülék-viselőket hallókészülék-specialistájukkal.

Ennek a szoros páciens és hallókészülék-specialista közötti kapcsolatnak köszönhetően a TeleCare segíti a hallókészülék-viselőt, hogy elégedett legyen az új hallókészülékével – a kritikus otthoni próbahordás során és azon túl is. Segít továbbá a hallókészülék-specialistának, hogy időt takarítson meg és praxisa kiemelkedjen a többiek közül.

A TeleCare két részből áll:

  1. Okostelefonra írt myHearing alkalmazásból, ami ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Play-ből.
  2. Egy internetes portálból, amelyet a szakértők használnak, hogy kapcsolatban maradjanak a páciensekkel. Ezen a portálon rögzítik a páciens okostelefon-alkalmazására küldött és onnan érkező összes információt.

Amint a hallókészülék-specialista segít letölteni és telepíteni páciensének az okostelefon-alkalmazást, onnantól kapcsolódnak egymáshoz és információkat cserélhetnek egymással; mindezt biztonságosan, a privát szféra védelmével, amelyet a végpontok titkosítása tesz lehetővé.


Phonak Audeéo B-Direct

A Phonak Audéo B-Direct úgy működik, mint egy Bluetooth technológiát támogató, vezeték nélküli fejhallgató, és telefonálás közben kezei szabadon maradhatnak. Fogadhatja a hívásokat, és élvezheti a tisztán érthető beszélgetést anélkül, hogy megérintené telefonját. Emellett a Phonak új, plug and play megoldást kínáló TV Connector alkalmazásával Phonak Audéo B-Direct hallókészülékét vezeték nélküli fejhallgatóvá alakíthatja a tévénézéshez.


Oticon Opn™ - a hallókészülékek új generációja

Az Oticon Opn megjelenésével a hagyományos hallókészülék technológia már a múlté. Az Oticon Opn úttörő technológiája 50-szer gyorsabban dolgozza fel a hangokat, teljesebb képet nyújt az agynak a környező hangokról, megadja Önnek – és nem a hallókészülékének – a lehetőséget, hogy eldöntse, melyik hangra szeretne koncentrálni. Az eredmény pedig: zökkenőmentes beszélgetések, kevesebb erőfeszítéssel.


Okos hallás a ReSound - dal
Alkalmazkodva Önhöz és életstílusához

Hangzásélmény
A Surround Sound by ReSound legfrissebb tapasztalataira alapozva, íme a következő lépés a természetes hallásélmény kutatásában.

Formatervezés
Modern, tartós kialakítású formák széleskörű választéka, amelyek annyira diszkrétek és kényelmesek, hogy Ön (és környezete) meg is fog feledkezni viselésükről.

Kommunikáció
Sztereo hangsugárzás közvetlenül okos- telefonjáról, pontosan az Ön egyéni hallásgörbéjének megfelelően. Élvezheti a filmeket, zenét, videotelefon hívásokat, vagy figyelheti a navigációs információkat útközben, nehézségek nélkül.

Alkalmazások
Bármikor azonnal finomhangolhatja beállításait, és személyre szab- hatja hallásélményét a legfrissebb ReSound Smart alkalmazással.


Újratölthető, így egyetlen töltés segítségével 24 órán keresztül élvezheti a hallás élményét


Phonak Virto-B Titanium szuperdiszkrét, egyedi kialakítású hallókészülék titániumból


Signia Silk
Rendkívül kényelmes
Szuper kicsi és szuper lágy


 

A típus kiválasztását meghatározza a halláscsökkenés mértéke, a fül formája, a hallójárat tágassága, a kézügyesség, az életkor, az igények és az anyagi lehetőségek. Gondos hallásvizsgálat és igényfelmérés után közös döntés eredménye a kiválasztott hallókészülék, melyhez két hét próbahordást biztosítunk, ezért nem fordulhat elő az AUDISSIMÁBAN elhamarkodott döntés, rossz választás.

Hallókészülékek típusai

 

Vezeték nélküli kiegészítő eszközök

Vezeték nélküli kiegészítők széles skáláját kínáljuk a hallókészülék teljesítményének fokozására. Ha szükséges ezek az eszközök segítenek abban, hogy a hallókészüléket viselők jobban értsék a beszédet tévézés, telefonálás közben, jobban élvezzék a zenét a zajos környezetben vagy a beszélőktől távol, illetve több beszélő esetén is teljes értékű beszélgetésben vehessenek részt.

Ezek majdnem minden hallókészülékhez alkalmazhatók, így segítenek abban, hogy az ügyfelek a hallás helyett a munkájukra és az életre koncentrálhassanak.

Megismertetjük a hallókészülékek okostelefon applikációival is! 

Költségek és finanszírozás

Mennyibe kerül egy hallókészülék?
Minden, érvényes TAJ-kártyával rendelkező, magyar állampolgár TB-támogatásra jogosult. Ez a hallókészülékek esetében jogszabályi előírásoknak megfelelően 50-70% kedvezmény készüléktől függően, így a készülékek fizetendő díja fülenként hozzávetőlegesen 50.000 és 200.000 Ft közé tehető a választott minőség függvényében. Pontosabb információért kérjük, fáradjon be az Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelőbe.
Mennyibe kerül a vizsgálat és a tanácsadás?
Minden hozzánk betérőnél ingyenes hallásszűrés végzünk. Teljes körű műszeres hallásvizsgálat ára 7000 Ft, mely a hallókészüléket vásárlók számára ingyenes. Azok számára, akik nálunk vásárolnak hallókészüléket, a kontroll hallásvizsgálat és a hallókészülék számítógépes állítása korlátlan alkalommal ingyenes.
Mennyi a vizitdíj Dr. Szepes Andrea magánrendelésén?
Teljes fül-orr-gégészeti szakvizsgálat ára 7.000 Ft.

Hallás, fül

A hallás az egyik legfontosabb érzékünk. Hallás nélkül nem alakul ki a beszédkészség és a fogalmi gondolkodás.  Minden 10. ember küzd valamilyen fokú halláscsökkenéssel.

A hang rugalmas közegben terjedő mechanikai hullám, a molekulák rezgése. A rezgéseket a fülünk fogja fel a belső fül szőrsejtjei segítségével. Ezek az agy számára feldolgozható idegi történések alakulnak át, így a hangot meghalljuk, felfogjuk és értelmezzük.

A középfül a dobhártya mögött lévő dobüregből, a benne lévő hallócsontokból (kalapács, üllő, kengyel), a dobüreget az orrgarattal összekötő fülkürtből és a fül mögött lévő csecsnyúlványnak nevezett szivacsos sejtekből álló csontból áll.

A fülkürt minden nyeléskor észrevétlenül kiegyenlíti a nyomást a külső légnyomás és a középfül között.

Gyakori orrfolyás, orrdugulás, nagy légnyomás különbség (repülőút, búvárkodás) alkalmával a fülkürt elzáródik, nem képes a kiegyenlítésre, így kialakulhat a savós középfülgyulladás, mely halláscsökkenést, fülfájást okoz.

 

Készülékvásárlási tanácsok

Egy hallókészülék megvásárlása fontos döntés, mellyel jelentősen növelhetjük életminőségünket és biztonságérzetünket. Fontos, hogy szánjon elegendő időt az Önnek megfelelő készülék megtalálására. A hallókészüléket viselők közel fele úgy gondolja, sokkal korábban kellett volna elkezdenie hallókészüléket használni, 68%-uk pedig ma már nem tudna meglenni hallássegítője nélkül.

Mindannyiunk hallása egyedi, éppen ezért előfordulhat, hogy a hirdetésekben megjelenő, akciós áron kínált készülék az Ön számára nem lesz megfelelő. Egy hallókészülék csak akkor képes optimális segítséget nyújtani, ha az kifejezetten az Ön hallásproblémáját, anatómiai sajátosságait és személyes igényeit figyelembe véve lett kiválasztva és beállítva.

A hallásvizsgálat után részletesen elmagyarázzuk Önnek a hallásvizsgálatok során kapott eredményeket és bemutatjuk hallásproblémájának megfelelő valamennyi készülék típust. Továbbá felvázoljuk, hogy milyen kiegészítő termékekkel növelhető meg a hallókészülékek teljesítménye, milyen lehetőségek kínálkoznak a későbbi fenntartási költségeinek csökkentésére (pl. kiterjesztett garancia).

Szánjon elegendő időt arra, hogy közösen megtaláljuk a tökéletes beállítást, mert a nem megfelelően illeszkedő, sípoló, zúgó készülékek sok kényelmetlenséget okozhat.

Egyeztetjük, hogy pontosan mennyi ideig használhatja próbaviselésre a kiadott készüléket. Több típust is kipróbálhat, legyen a döntés megfontolt, hiszen 6 évre választunk magunknak hallássegítőt, és nem mindegy, hogy ez alatt az időszak alatt mennyire boldogan és elégedetten viseljük azt. Mindenre van megoldás. Ehhez persze elhatározásra is szükség van, mi itt vagyunk, segítünk.

Közölje hozzátartozóival és ismerőseivel, hogy hallókészüléket hord és már nincs szüksége a hangos beszédre!

parallax background

Hallásvizsgálatról


1MENNYIBE KERÜL EGY HALLÁSVIZSGÁLAT?
A hallásszűrés ingyenes. A teljes körű hallás- vagy fül-orr-gégészeti szakvizsgálat magánrendelés keretében 7000 Ft. Hallókészülék vásárlása esetén a hallásvizsgálat térítésmentes.
2MIT KELL TENNEM, HOGY MEGTUDJAM, MILYEN A HALLÁSOM?
1. Hívjon minket, hogy egyeztessünk egy időpontot.
2. Hozza magával a személyi igazolványát és TAJ kártyáját.
3. Jöjjön el ingyenes hallásszűrésre.
3MENNYI IDEIG TART EGY HALLÁSVIZSGÁLAT?
Az ingyenes hallásvizsgálat időtartama kb.10 perc.
4HOGYAN TÖRTÉNIK A HALLÁSVIZSGÁLAT?
A hallásvizsgálat módszere minden életkorban más és más. Korszerű műszerekkel rendelkezünk, hogy az újszülött kortól a nagyon idős korig minden korosztály számára el tudjuk végezni a legpontosabb eredményt hozó vizsgálatot. Csendesített fülkében audiométer segítségével fülhallgatón keresztül mérjük a hallást, kisebb gyermekek esetében játékos formában. Újszülöttek és kooperációra vagy pontos válaszadásra nem képes "kicsik és nagyok" esetén objektív mérőműszert alkalmazunk.
5KI VÉGZI A HALLÁSVIZSGÁLATOT?
Fülészeti vizsgálat után az audiológus szakasszisztens elvégzi a műszeres vizsgálatokat, amelyet az audiológus szakorvos véleményez. A hallásvizsgálat minden esetben személyre szabott és fájdalommentes.

Hallókészülékek karbantartásáról

Egy hallókészülék valójában miniatűr számítógép, ennek megfelelő bánásmódot igényel.

A vásárláskor részletesen tájékoztatjuk Önt arról, hogyan gondozza, óvja hallókészülékeit annak érdekében, hogy tartósan és megbízhatóan szolgálják az Ön kényelmét.

Nagy gondot kell fordítani a fül és a hallókészülék tisztítására, mivel sok esetben fülzsír vagy egyéb szennyeződés okozza a problémákat.

Minden hallókészülék megérdemli azt, hogy használjuk az alábbi termékeket: